• All credit cards accepted
  • Ordered before 15:00, shipped the same day
  • Bit testing

    Pelham prime, soft

    Beris Beris Pelham prime, soft

    €179,00

    Product description

    Omschrijving (baby)pelham:

    De pelham wordt geleverd met korte en lange scharen. Een pelham met korte scharen wordt ook wel baby pelham genoemd. Een pelham met lange scharen is een gewone pelham. Dit bit kan met 1 of 2 teugels gebruikt worden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een pelhamriempje of ook wel een ‘brug’ genoemd, dit verbindt de bitring met de ringen die aan de scharen van het bit bevestigd zijn. Bij gebruik van dit riempje wordt maar 1 teugel gebruikt. De pelham wordt gebruikt in combinatie met een kinriem. Een pelham wordt vaak gebruikt bij sterkere paarden. Door de hevel van de scharen werkt dit bit scherp in. Door het gebruik van een pelham is een paard makkelijker diep in te stellen. Hoe langer de scharen, hoe scherper de inwerking. De pelham is niet geschikt voor onervaren ruiters of paarden. Dit bit kan behoorlijk sterk inwerken.

    Omschrijving rubber/kunststof bitten:

    Een rubber bit kan flexibel zijn, maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken. De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm wordt door wrijving en daardoor kan branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert, is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

    Eigenschappen recht mondstuk:

    Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbelgebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaalt waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, des te meer druk op de tong.

    Login

    Forgot your password?

    • All your orders and returns in one place
    • The ordering process is even faster
    • Your shopping cart stored, always and everywhere

    compare0

    Bericht via WhatsApp
    By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »