• Alle Kreditkarten akzeptiert
 • Vor 15:00 Uhr bestellt, am selben tag versendet
 • Ab € 100 keine Versandkosten innerhalb von DE

  Curb Gag Prime Soft 12 cm

  Beris Beris Curb Gag Prime Soft 12 cm

  €179,00

  Produktbeschreibung

  Omschrijving curb gag:

  Dit is een ophaaltrens, maar met een heel andere uitwerking. Bij een normale ophaaltrens worden de ophaaltrenskoordjes aan het bakstuk bevestigd. Bij de Curb Gag zit er een ring extra aan de bitring. Aan deze ring word doormiddel van het bakstuk het bit aan het hoofdstel bevestigd. De ophaaltrenskoordjes gaan op een normale manier door de oogjes van het bit, alleen loopt het koortje achter de kin langs. Hierdoor geeft dit bit bij teugeldruk een extra druk op de onderkaak / kin. Dit bit kan scherp inwerken bij veel druk of een onstabiele hand en is dan ook niet geschikt voor de onervaren ruiter of paard. Dit bit word veel gebruikt door de springruiters.

  Omschrijving rubber/kunststof bitten:

  Een rubber bit kan flexibel zijn maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken. De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm wordt door wrijving en daardoor kan branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert, is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

  Eigenschappen recht mondstuk:

  Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaald waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, hoe meer druk op de tong.

  anmelden

  Passwort vergessen?

  • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
  • Der Bestellvorgang ist noch schneller
  • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert

  vergleichen0

  Bericht via WhatsApp
  Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »