• Alle Kreditkarten akzeptiert
 • Vor 15:00 Uhr bestellt, am selben tag versendet
 • Gebisse testen

5

  Abbey kimblewick, Zungenfreiheit, gummi

  Abbey Abbey Abbey kimblewick, Zungenfreiheit, gummi

  €119,00

  Produktbeschreibung

   

  Een andere naam voor een Spaans bit is een Kimblewick.

  Een Kimbelwick is een bit wat valt onder de categorie pelhams, maar hier is maar een teugel nodig en de werking is milder. Hoe lager de teugel bevestigd word, hoe scherper het bit word.

  Dit bit word veel in de mensport gebruikt, maar is ook favoriet bij springruiters.

  Dit bit is niet geschikt voor onervaren ruiters en paarden.

  Omschrijving rubber/kunststof bitten:

  Een rubber bit kan flexibel zijn maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken. De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm wordt door wrijving en daardoor kan branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert, is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit.

  Eigenschappen recht mondstuk:

  Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaald waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, hoe meer druk op de tong.

  anmelden

  Passwort vergessen?

  • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
  • Der Bestellvorgang ist noch schneller
  • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert

  vergleichen0

  Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »