• All credit cards accepted
 • Ordered before 15:00, shipped the same day
 • Bit testing

  Swales, hard plastic,short sides

  Beris Beris Swales, hard plastic,short sides

  €149,95

  • Swales, hard plastic,short sides

   Beris

   Beris Swales, hard plastic,short sides

   (0)

   €149,95 Incl. tax

   • SKU: BE10251-140-H-K

   Out of stock

    Swales/ 3 in 1 Pelham, hard plastic,short sides

    Product description

    Omschrijving 3-in-1 pelham / swales-bit:

    Een andere benaming is ook : Pluko-bit.

    Dit heeft het effect van een stang en trens, maar is minder gecompliceerd. Men kan met 2 teugels rijden, een teugel aan de normale ring voor een zachte aanleuning en de andere teugel aan de onderste ring voor het effect van de stang. Men kan ook met een “brug” rijden, dit is een verbindingsriempje tussen de 2 bitringen. De teugel wordt dan aan de brug bevestigd, zo hoeft men niet met 2 teugels te rijden. De pelham word gebruikt in combinatie met een kinriem.

    De 3- in -1 pelham wordt alleen gebruikt bij sterkere paarden. Door het hefboomeffect (stang- en trens effect) is het eenvoudig paarden diep in te stellen. Dit vereist wel een vriendelijke hand van de ruiter.

    De 3- in -1 pelham is niet geschikt voor onervaren ruiters of paarden, dit bit kan behoorlijk sterk inwerken.

    Eigenschappen recht mondstuk:

    Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaald waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, hoe meer druk op de tong. 

    Eigenschappen rubber/kunststof bitten:

    Een rubber bit kan flexibel zijn maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken.  De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm word door wrijving en daardoor kan het branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

    Login

    Forgot your password?

    • All your orders and returns in one place
    • The ordering process is even faster
    • Your shopping cart stored, always and everywhere

    compare0

    Bericht via WhatsApp
    By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »