• All credit cards accepted
 • Ordered before 15:00, shipped the same day
 • Bit testing

  Loose ring, double jointed, middle piece moon-shaped

  Feeling Feeling Loose ring, double jointed, middle piece moon-shaped

  €24,95

  • Loose ring, double jointed, middle piece moon-shaped

   Feeling

   Feeling Loose ring, double jointed, middle piece moon-shaped

   (0)

   €24,95 Incl. tax

   • SKU: 600 277 125

   Out of stock

    Loose ring, double jointed, middle piece moon-shaped

    Product description

    Omschrijving Watertrens:

    Een watertrens is een basis-bit met losse bitringen.  Het mondstuk ligt onafhankelijk van de bitringen in de mond van het paard, waardoor het bit goed geaccepteerd word door de meeste paarden. Het mondstuk kan enkel , dubbel gebroken of recht zijn en van diverse materialen gemaakt zijn. Het bit is een zacht bit als het mondstuk dik en van een zacht materiaal gemaakt is, en het bit word scherper als het mondstuk dunner en harder wordt.

    Vaak worden er rubberen bitringen gebruikt , deze zorgen ervoor dat de lippen niet ingeklemd raken. Een watertrens moet ook wat breder zijn dan een ander bit omdat de bitringen los kunnen bewegen en er ook nog bitringen tussen de ring en de lippen van het paard moeten kunnen passen. Een watertrens is voor veel paarden en ruiters geschikt, een dikke, enkel- of dubbel gebroken trens is geschikt voor onervaren paarden en ruiters. Hoe dunner het bit , des te meer ervaring moeten ruiter en paard hebben om dit bit te gebruiken.

    Eigenschappen dubbel gebroken mondstuk:

    Het dubbel gebroken mondstuk bestaat uit 3 delen. Het middelste deel van dit mondstuk ligt plat op de tong en zal meer druk op de tong geven dan een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk des te meer druk op de tong. 

    Login

    Forgot your password?

    • All your orders and returns in one place
    • The ordering process is even faster
    • Your shopping cart stored, always and everywhere

    compare0

    Bericht via WhatsApp
    By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »