• All credit cards accepted
 • Ordered before 15:00, shipped the same day
 • Bit testing

  Gag bit, straight, leather

  Beris Beris Gag bit, straight, leather

  €139,00

  Product description

  Ophaaltrens met leer bekleed mondstuk.

   

  Word geleverd zonder de ophaal koordjes. Deze kunt u vinden bij de accessoires. Dit is een bit dat niet geschikt is voor de onervaren ruiter en paard. Te gebruiken voor drukke, snelle of sterke paarden. Door het met leer beklede mondstuk ook geschikt als de mond van dat paard wat kapot is of toch wat gevoelig.

  Ophaaltrens:

  De ophaaltrens is vaak een gewone trens maar dan zit er boven en onder in de bitring een oog waardoor verticaal een speciaal bakstuk moet dat speciaal voor een ophaal trens gemaakt is.

  Aan de bovenkant van dat bakstuk zit en gesp om het op de “normale manier” aan het hoofdstel te kunnen bevestigen. Onderaan dit bakstuk ( vaak een touwtje) zit een ring om de tweede teugel aan te bevestigen. Een ophaaltrens behoord met 2 teugels gebruikt te worden.

  De eerste teugel gaat gewoon aan de bitring net als bij een normaal bit, de tweede teugel word aan de ring van het bakstuk dat door het bit loopt bevestigd.

  Door de tweede teugel aan te spannen word er een hefboomwerking gecreëerd. Dit bit is niet geschikt voor onervaren ruiters en paarden , want het kan behoorlijk scherp worden door de hefboomwerking. De ruiter moet wel weten wat hij doet alvorens dit bit te gebruiken.

  De ophaaltrens is ervoor bedoeld het paard te stimuleren zijn hoofd ophoog te brengen , word vaak gebruikt bij paarden die op de hand gaan hangen of “duiken”.

  Het paard krijgt door het touwtje druk achter de oren en het bit schuift wat omhoog in de mond.

  De ophaaltrens kan ook in combinatie met een kinketting gebruikt worden. Er zijn diverse varianten van de ophaaltrens.

  Leer:

  Voor paarden die gevoelig zijn op de lagen of een blessure is de mond hebben word vaak een lederen bit gebruikt. Dit is zacht. Er word een leren lap rond een bestaand bit gestikt.

  Login

  Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere

  compare0

  Bericht via WhatsApp
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »