• Alle Kreditkarten akzeptiert
  • Vor 15:00 Uhr bestellt, am selben tag versendet
  • Ab € 100 keine Versandkosten innerhalb von DE

    Aufzieh Knebeltrense Prime Soft 12 cm

    Beris Beris Aufzieh Knebeltrense Prime Soft 12 cm

    €179,00

    Produktbeschreibung

    Omschrijving ophaaltrens:

    De ophaaltrens is een gewone trens met boven en onder in de bitring een oog waardoor verticaal een speciaal bakstuk geplaatst wordt dat voor een ophaal trens gemaakt is. Aan de bovenkant van dat bakstuk zit een gesp om het op de “normale manier” aan het hoofdstel te kunnen bevestigen. Onderaan dit bakstuk ( vaak een touwtje) zit een ring om de tweede teugel aan te bevestigen. Een ophaaltrens word meestal met 2 teugels gebruikt. De eerste teugel gaat gewoon aan de bitring net als bij een normaal bit, de tweede teugel word aan de ring van het bakstuk dat door het bit loopt bevestigd. Door de tweede teugel aan te spannen word er een hefboomwerking gecreëerd. De ophaaltrens is ervoor bedoeld het paard te stimuleren zijn hoofd omhoog te brengen en wordt vaak gebruikt bij paarden die “achter het bit lopen”. Door het touwtje schuift het bit omhoog in de mond. Dit bit is niet geschikt voor onervaren ruiters en paarden , want het kan behoorlijk scherp inwerken. De ruiter moet wel weten wat hij doet alvorens dit bit te gebruiken.

    Omschrijving kneveltrens:

    De kneveltrens is een bit waarvan de zijstukken 2 staafjes hebben. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard ( nog meer dan bij een D-trens ). Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de kneveltrens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel: dit is een iets scherper bit als een water-, D- en bustrens. Een kneveltrens ligt stabiel en rustig in de mond. Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen 2 riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook word door de riempjes een iets grotere hefboom werking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden.

    Omschrijving rubber/kunststof bitten:

    Een rubber bit kan flexibel zijn maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken. De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm wordt door wrijving en daardoor kan branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert, is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

    Eigenschappen recht mondstuk:

    Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaald waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, hoe meer druk op de tong.

    anmelden

    Passwort vergessen?

    • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
    • Der Bestellvorgang ist noch schneller
    • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert

    vergleichen0

    Bericht via WhatsApp
    Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »